esmaspäev, 11. oktoober 2010

Lastele tutvustavad euro kasutuselevõttu Jänku-Jussi joonisfilmid

Eesti Panga ja lastele mõeldud internetiportaali lastekas.ee koostööna on valminud joonisfilm, mis tutvustab lastele eurole üleminekut.
 
Eurole üleminek puudutab iga inimest ja on oluline, et ka lapsed mõistaksid, millised muutused leiavad aset igapäevaelus pärast euro kasutuselevõttu. Kolmeosalise joonisfilmiga antakse lastele edasi olulisim info uue raha kasutuselevõtu kohta. Joonisfilmide sarja peamine eesmärk on selgitada, et vaatamata raha vääringu muutumisele läheb igapäevaelu endist viisi edasi.
 Oktoobri alguses valminud esimene osa keskendub raha mõiste ja tema väärtuse tutvustamisele, samuti selgitatakse rahavahetuse toimumist. Joonisfilmi lõpus on võimalik lahendada ülesandeid, õppides kasutama seda kurssi, millega kroonid vahetatakse eurodeks – 1 euro = 15,6466 krooni.    
 Euroteemalise joonisfilmide sarja kaks esimest osa ilmuvad ka vene keeles. Lisaks animatsioonile on võimalus alla laadida ja välja printida Jänku-Jussi värvimisraamat, mis kajastab samuti euroga seotud teemasid.
 Joonisfilmi kolm järgmist osa tutvustavad lastele omasel viisil euroraha ja euroala riike, uue raha turvaelemente ja selle kasutuselevõtu praktilisi kasusid, nt reisimisel ei pea edaspidi raha vahetama.
Järgmised osad avaldatakse lastekas.ee keskkonnas 13. oktoobril, 17. novembril ning 15. detsembril.
 Jänku-Jussi joonisfilm on nähtav järgmisel lingil http://www.lastekas.ee/index.php?go=web&t=1&id=3632

Kommentaare ei ole: