neljapäev, 7. jaanuar 2010

X NUKITSA KONKURSS

X Nukitsa konkursi üleskutse



Taas on kätte jõudnud aeg möödunud kahe aasta parima parima eesti lastekirjaniku ja lasteraamatuillustraatori väljaselgitamiseks. Seekord on vaatluse all 255 2008. ja 2009. a. ilmunud raamatut  – 179 esmatrükki 112 eesti kirjanikult ja 123 eesti kunstniku pildid 234 raamatule.
Hääletama on oodatud kõik kuni 16-aastased lapsed ja noored, kuid väljaspool põhikonkurssi saavad oma arvamust avaldada ka täiskasvanud lugejad.
Hääletamine kestab 1. märtsini. Hääletamist organiseerivad kohalikud raamatukogud eesotsas maakonna/ linna keskraamatukoguga. (Asjast huvitatud õpetajatel ja kooliraamatukoguhoidjatel soovitame võtta ühendust oma maakonna/ linna keskraamatukogu lasteosakonnaga.)
Hääletada on võimalik on ka elektrooniliselt Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehel (see võimalus avaneb jaanuarikuu jooksul).
Nukitsa konkursi võitjad – laste lemmikkirjanik ja lemmikillustraator – saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju, kolm edukamat kirjanikku ja kunstnikku tänu Kultuurkapitalile ka rahalise preemia. Eraldi märgitakse ära täiskasvanute hääletuse võitja.
X Nukitsa konkursi pidulik lõpetamine toimub 8. mail Tallinnas. Lisaks auhinnasaajatele kutsutakse üritusele loosi alusel ka 70 hääletuses osalenud last.

Info:

Anu Kehman, Ülle Väljataga
tel. 6177 234
ulle@eltk.ee

Kommentaare ei ole: